Generelt

Paradisiske planter til haven

Blommetræet er en sand mangfoldighed i haven. Dets smukke hvide blomster om foråret er et smukt syn, og de efterfølgende saftige, søde frugter er en sand delikatesse. Der findes mange forskellige sorter af blommetræer, som varierer i størrelse, form og smag. Nogle er mere kompakte, mens andre kan vokse sig store. Nogle har gule frugter, mens andre har mørke, næsten sorte. Uanset hvilken type man vælger, så vil blommetræet være en pryd i haven og en kilde til lækre hjemmedyrkede frugter.

Dyrk din egen smagfulde høst

Dyrker du selv frugt og grøntsager, kan du nyde din egen smagfulde høst. Blommetræer er et godt valg til haven, da de ikke kræver meget plads og leverer en lækker høst af saftige blommer. Blommetræer til haven kan nemt dyrkes i selv små haver og giver en dekorativ blomstring om foråret. Lad dig inspirere af de mange spændende sorter, som passer til dit klima og dine behov.

Blommetræets årstidsvariation

Blommetræet er et smukt og alsidigt træ, der skifter karakter gennem årets gang. Om foråret dækkes træet af et smukt blomsterflor, som fylder haven med en liflig duft. I sommermånederne bærer træet en rigelig mængde saftige, blå frugter, som kan nydes direkte fra træet eller forarbejdes til lækre syltetøjer og kompotter. Om efteråret skifter bladene farve og får en pragtfuld gylden tone, inden de falder af. Og om vinteren står træets nøgne grene som et smukt, grafisk element i haven. Ønsker du et lignende træ med årstidsvariation, kan du finde smukke pæretræer til haven.

Pleje af blommetræet gennem året

Blommetræet kræver en smule pleje gennem året for at sikre en god høst. Tidligt om foråret, når træet begynder at skyde, skal du fjerne visne grene og udtynde de tætte partier. Dette giver lys og luft til de resterende grene. I løbet af sommeren skal du holde øje med bladlus og andre skadedyr og behandle træet om nødvendigt. Når frugterne begynder at modne, skal du støtte de tunge grene, så de ikke knækker. Når høsten er overstået, skal du gøde træet med en næringsstof-rig gødning for at forberede det til næste sæson. Med den rette pleje kan du se frem til en rigelig og sund høst af saftige blommer hvert år.

Beskær blommetræet med omhu

Blommetræet er en smuk og produktiv tilføjelse til enhver have, men kræver regelmæssig beskæring for at holde det i god form. Den bedste tid at beskære blommetræet på er sent om vinteren eller tidligt om foråret, før knopperne begynder at springe ud. Brug skarpe, rene redskaber og fjern kun de grene, der er beskadigede, krydsende eller vokser indad. Vær forsigtig ikke at fjerne for mange grene på én gang, da det kan svække træet. Med den rette beskæring vil blommetræet blomstre rigeligt og bære saftige, velsmagende frugter år efter år.

Blommetræer i små og store haver

Blommetræer er et fantastisk valg til både små og store haver. De kan vokse til en pæn størrelse, men findes også i dværgvarianter, som er ideelle til mindre arealer. Blommetræer blomstrer smukt om foråret med deres hvide eller lyserøde blomster, og om sommeren kan man høste lækre, saftige blommer. Blommetræer er nemme at passe, og de trives godt i de fleste danske haver. Sørg blot for at give dem en veldrænet jord og en solrig placering, så vil de belønne dig med en flot blomstring og en lækker frugthost.

Blommetræer som solitærplanter

Blommetræer er et fantastisk valg som solitærplanter i haven. De har en smuk, opret vækst og blomstrer smukt om foråret med deres hvide eller lyserøde blomster. Blommetræer kræver ikke meget pleje og trives godt i de fleste veldrænede jordtyper. De kan nå en højde på op til 8 meter, så de egner sig perfekt til at danne et smukt, dominerende element i haven. Blommetræer bidrager også med lækre frugter om sommeren, som kan nydes direkte fra træet eller forarbejdes til lækre syltetøjer og safter.

Blommetræer i kombination med andre planter

Blommetræer er et fantastisk valg til haven, da de ikke blot bærer lækre frugter, men også bidrager med en smuk blomstring om foråret. For at få det optimale ud af blommetræerne kan de med fordel kombineres med andre planter. Fx kan de plantes sammen med stauder som lavendel eller stenbræk, som vil danne en flot kontrast til blommetræernes hvide blomster. Desuden kan blommetræer understøttes af stedsegrønne buske som fx kristtorn, som vil give haven et indbydende udtryk hele året rundt.

Blommetræer – et must for enhver frugtelsker

Blommetræer er et must-have for enhver frugtelsker. Disse smukke træer producerer en rigelig mængde saftige og velsmagende blommer, som er perfekte til at nyde friske eller til at lave lækker marmelade. Blommetræer er relativt nemme at dyrke og kræver minimal pleje, så selv begyndere kan have succes med at dyrke dem. De bidrager desuden med en smuk blomstring om foråret, der giver haven et smukt og indbydende udtryk. Uanset om du foretrækker gule, blå eller rød blommer, så er der et blommetræ, der passer perfekt til din have.

Gode råd til valg af det rette blommetræ

Når du vælger et blommetræ til din have, er der nogle ting, du bør tage i betragtning. Vælg en sort, der passer til dit klima og din jordtype. Nogle sorter trives bedre i varme, tørre områder, mens andre klarer sig bedre i køligere, fugtigere omgivelser. Det er også vigtigt at overveje, hvor meget plads du har til rådighed. Nogle blommetræer kan blive meget store, så sørg for at have tilstrækkelig plads til, at træet kan vokse frit. Endelig bør du tage højde for, hvornår på året du ønsker at høste dine blommer. Der findes tidlige, mellemliggende og sene sorter, så du kan forlænge høstsæsonen.